20 Tanda Seseorang Lelaki Menyukai Seseorang Perempuan

Apa anda ingin mengetahui bahwa seseorang menyukai anda???Berikut ini ada tanda-tanda seseorang yang mula menyukai anda :

 
1.     Orang yang memyukai kamu tidak pernah memberikan alasan kenapa dia mencintai kamu yang dia tahu di matanya hanya ada kamu satu – satunya.
 
2.     Kalau kamu sudah memiliki kekasih dia tidak peduli, buat dia yang penting kamu bahagia dan kamu tetap impiannya.
 
3.     Orang yang mennyukai kamu selalu menerima kamu apa adanya, dimatanya kamu salalu yang terindah walaupun mungkin kamu merasa berat badan kamu sudah berlebihan atau kamu merasa kegemukan.
 
4.     Orang yang menyukai kamu selalu ingin tahu tentang apa saja yang kamu lalui sepanjang hari ini,dia ingin tahu kegiatan kamu.
 
5.     Orang yang menyukai kamu akan mengirimkan sms seperti “slmt pagi”, “slmt hari minggu”, “selamat tidur” walaupun kamu tidak membalas mesejnya.
 
6.     Kalau kamu menyambut ulang tahun kelahiran dan kamu tidak mengundangnya setidaknya ia akan menelepon utk mengucapkan selamat atau menghantar mesej.
 
7.     Orang yang menyukai kamu akan selalu mengingat setiap kejadian yang dia lalui bersama kamu, bahkan mungkin kejadian yang kamu sendiri sudah lupa setiap detailnya karena, saat itu adalah sesuatu yang berharga untuknya.
 
8.     Orang yang menyukai kamu selalu mengingat tiap kata – kata  yang kamu ucapkan bahkan mungkin kata – kata yang kamu sendiri lupa pernah mengatakannya.
 
9.     Orang yang menyukai kamu akan belajar menyukai lagu-lagu kesukaanmu, bahkan mungkin meminjam CD kamu, karena dia ingin tahu kesukaanmu, kesukaanmu kesukaannya juga.
 
10.  Kalau kali terakhir  kamu bertemu kamu sedang sakit  beberapa hari kamudian ia akan mengirim sms dan menanyakan keadaanmu.karena dia risau akan anda.
 
11.  Kalau kamu cakap kamu akan menghadapi ujian ia akan bertanya bila ujian itu, dan saat harinya tiba ia akan mengirimkan sms “good luck “untuk memberi semangat kepada  kamu.
 
12.  Orang yang menyukai kamu akan memberikan suatu barang miliknya yang mungkin buat kamu itu ialah sesuatu yang biasa , tetapi itu ialah suatu barang yang isitmewa buat dia.
 
13.  Orang yang menyukai kamu akan terdiam seketika,semasa sedang berbicara ditelepon dengan kamu,sehingga kamu menjadi bingung, saat itu dia merasa sangat gugup kerana kamu telah menggoncang dunianya.
 
14.  Orang yang menyukai kamu selalu ingin berada di dekatmu dan ingin menghabiskan hari – harinya denganmu.
 
15.  Jika suatu saat kamu harus pergi ke tempat lain untuk waktu yang agak lama dia akan memberikan nasihat supaya kamu waspada dengan persekitaran yang akan  membawa pengaruh buruk bagimu.
 
16.  Orang yang menyukai kamu bertindak lebih seperti saudara daripada seperti seorang kekasih.
 
17.  Orang yang menyukai kamu sering melakukan hal-hal yang konyol seperti meneleponmu 100 kali dalam sehari, atau membangunkanmu ditengah malam,atau ia mengirim sms atau menelponmu kerana waktu itu dia sedang memikirkan kamu.
 
18.  Orang yang menyukai kamu kadang merindukanmu dan melakukan hal – hal yg membuat kamu jengkel atau gila, saat kamu cakap tindakannya membuatmu terganggu ia akan minta maaf dan tak akan melakukannya lagi.
 
19.  Jika kamu memintanya untuk mengajarmu sesuatu maka ia akan mengajarmu dengan sabar walaupun kamu mungkin orang yang terbodoh di dunia!
 
20.  Kalau kamu melihat ‘handphone’nya maka namamu akan menghiasi sebagian besar “INBOX”nya.Ya dia masih menyimpan mesej dari kamu walaupun mesej itu sudah kamu kirim sejak berbulan – bulan  bahkan bertahun – bertahun yang lalu.
 

33 thoughts on “20 Tanda Seseorang Lelaki Menyukai Seseorang Perempuan

    • Hai nama saya ayu….saya ada masalah dalam menyuarakan rasa hati saya kepada seseorang….. hati saya terpaut padanye baru dlm 4 bulan setelah suami saya pergi buat selamanya….entah kenapa setiap tindak tanduknye seperti dia juga semacam ada hati pada saya…. namun itu mungkin anggapan saya… dia bkn org melayu islam…..dia sudah ade anak dan isteri…..saya x pernah berniat untuk menyuarakan rasa hati kerana takut kehilangannya

    • Dia itu cuek,tp saya sering kali menemukannya melihat saya…dan dia pernah sesekali memperhatikan saya, itu tanda apa ya?

    • salah Ada sesuatu masalah..saya punya mantan.. sekarang kami sama sama sudah nikah dah sudah 5thun kmi jmpa lgi..Dan kmi mlai jln lgi..Dan akhirny perasaan duly itu muncul lagi.. sdangkan kmu pngin brsama lgi.ttpi satu sisi kmu sma2 sudah nikah..mnta solusiny y

  1. no,4,6,7,8,19,20 betol…tapi laki2 nih selalu nak kontrol macho….aku kalo suke pompuan tuh autopilot aku amik berat…Tapi no 20 tuh memang betol, aku selalu dok baca banyak kali mesej dari sidia..hahaha

  2. Alamak mcm mne ni aku dh terska kat dia.. jhat la.. sngaja or tak snjga.. adoi.. xtau lah die ske aku x.. haha… nk bgtu sgan.. haha… ape pn thnks..🙂

  3. Saya ada situations yg mana ada seorg lelaki ne mmg kita org dah lama kenal (almost 2 year) masalahnya kat sini saye xtau whether die ne serious dgn saye or x.. dah masuk 2 kali die ckp nak masuk meminang tapi xbagitau bile and die nak bagi surprise katenyer.. rumah brdekat xde plak die nak usaha dtg jumpa saye.. and kite org pun kdg jer brtnya khbar melalui whatsapp.. saye takut la nak bgitau feeling sbnar kat die.. takut saye plak yg trhegeh2 kat die sdangkan usaha ape pun xnmpk lagi kot… skrg ne dilemma asyik pkir psal tu je.. ntah btul ke tidak smua prckpan si dia… ape pndapat korg?? Huhuhu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s